Закон і Бізнес


На Волині відкрито реконструйовану будівлю райсуду


21.12.2019 16:46
3842

У Ківерцях Волинської області урочисто відкрили реконструйовану будівлю районного суду, у якому створено належні умови для нормального відправлення правосуддя та доступу громадян до правосуддя для захисту своїх прав та інтересів.


Нове приміщення Ківерцівського районного суду Волинської області обладнане відповідно до ДБН, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в ДСА, у відкритті новозбудованого приміщення Ківерцівського районного суду Волинської області взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Загальна площа приміщення суду становить 2061,7 м², має 4 зали судових засідань, кімнати свідків, адвокатів, захисників, прокурорів, камери для підсудних з поділом на чоловічі, жіночі та неповнолітніх, окремі санвузли для підсудних,  бокс для заїзду конвойного автомобілю, створені зручні умови для маломобільних груп населення, облаштована дитяча кімната та місце для прийому їжі для працівників апарату суду.

Зали судових засідань суду облаштовані системами  аудіо- та відеофіксування судового процесу. Також у залах судових засідань для розгляду кримінальних проваджень встановлені загородження зі скла, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян. 

Окрім цього, у суді встановлено уніфіковану систему контролю і управління доступом,  розміщено найсучасніше обладнання.

Голова ДСА повідомив, що цього року капітально відремонтували 327 приміщень судів.

Нагадаємо, Ківерцівський суд функціонує з 28 січня 1940 року. Наразі суд знаходиться за новою адресою: м. Ківерці, вулиця Кузнєцова 8 а. Штатна чисельність суддів та працівників апарату суду становить 30 осіб. З них: 5 посад суддів, 14 державних службовців, 5 працівників патронатної служби, 3 посади працівників, які виконують функції з обслуговування, та 3 посади робітників.

Загальна кошторисна вартість реконструкції становила близько 48 млн гривень.

Закон і Бізнес