Закон і Бізнес


Сядемо на доріжку?

Яких прикмет дотримуються туристи під час поїздки


Якщо дуже ретельно дотримуватися всіх прикмет перед поїздкою, то можна не встигнути на потяг чи літак.

№50 (1452) 21.12—27.12.2019
6695

Напевно, марновірства — не найліпша риса, але багато мандрівників свідомо або навіть на автоматі виконують деякі ритуали, щоб поїздка не принесла неприємностей.


Найпопулярнішою прикметою серед опитаних туристів виявилися аплодисменти пілотові літака після посадки. Так близько третини пасажирів дякують командирові лайнера за м’яке приземлення. Особливо цієї традиції дотримуються ті, хто вперше скористався авіасполученням.

Трохи менше туристів (29%) сідають «на доріжку» перед поїздкою. Причому сприймають це не як марновірство, а як можливість узяти хвилину на роздуми в тиші, щоб пригадати, що забули взяти із собою. Інші в цей час згадують, чи вимкнули вони світло, газ і воду.

Тим більше що повертатися додому — погана прикмета. Із цим згоден кожен четвертий турист. При цьому, на думку деяких опитаних, якщо ввійти до квартири все-таки довелося — необхідно подивитися в дзеркало. Навіщо — багато хто не зміг пояснити, напевно, щоб перевірити, чи не забули зробити макіяж чи змити піну для гоління.

Ще 15% заявили, що ніколи не розповідають про плани поїздки, щоб не зурочити. Дослідження було проведене серед 35 тис. користувачів сервісу Aviasales.

Серед інших марновірств — нічого не зашивати перед дорогою, щоб не привернути невдачу. А при виході з дому — не озиратися. Також марновірні люди радять не мити підлоги після від’їзду мандрівників і не викидати сміття, доки вони не дістануться до пункту призначення: раптом у поспіху у сміттєвий кошик потрапили квитки на літак…