Закон і Бізнес


Контент у бані

За ролики з погрозами і образами позбавлять рекламних грошей


№50 (1452) 21.12—27.12.2019
3336

Відеохостинг YouTube посилює вимоги до призначеного для користувача контенту. Відтепер модератори видалятимуть відео, що містять «зловмисні образи» за певними ознаками.


Зокрема, під бан потраплять образи на ґрунті расової, гендерної або сексуальної приналежності. Також відеохостинг не пропустить матеріалів, що містять приховану загрозу насильства.

YouTube і раніше видаляв відео, які містили явну загрозу насильства, висміювали когось через зовнішній вигляд, розкривали особисту інформацію або закликали користувачів до образ тієї чи іншої людини.

Нові правила також забороняють:

• приховану або ймовірну загрозу насильства. Наприклад, такі натяки, як «бережися»;

• імітацію насильства щодо людини;

• зловмисні образи за ознакою расової, гендерної або сексуальної приналежності.

Нові правила стосуватимуться всіх — від політиків і лідерів громадської думки до простих користувачів. Ті, хто їх порушуватиме, не зможуть заробляти на рекламі. Також їхні відео можуть бути видалені, а акаунти — заблоковані. Проте керівництво також заявило, що передбачені винятки. Вони стосуватимуться образ, які використовуються в сатиричному контексті, стендапі та в музиці.

«Всі скарги користувачів розглядатимуться в індивідуальному порядку, і контекст відео обов’язково братиметься до уваги», — запевнив Бі-Бі-Сі представник YouTube Ніл Моен. Проте це не означає, що можна буде образити когось, а потім сказати: «Я ж пожартував».