Закон і Бізнес


Міжнародне представництво


№50 (1452) 21.12—27.12.2019
3083

Рішеннями Ради адвокатів України створені представництва Національної асоціації адвокатів України у Женеві (Швейцарія) та Лондоні (Велика Британія). Їх очолили Олена Виноградова і Олег Шаулко відповідно.


О.Виноградова — український юрист та правозахисник. У 2016 році була нагороджена медаллю Президента «До 25-річчя незалежності України». Перед переїздом у Женеву довгий час працювала з питаннями захисту прав внутрішньо переміщених осіб та населення, яке постраждало внаслідок конфлікту на сході України. Серед найближчих планів представництва — організація зустрічі зі спеціальним доповідачем ООН з питань незалежності суддів та юристів щодо ситуації із захистом прав адвокатів в Україні.

О.Шаулко — юрист Міжнародної юридичної фірми Kobre & Kim, який спеціалізується на консультуванні приватних клієнтів та організацій у складних транскордонних судових процесах, відшкодуванні активів та розслідуванні шахрайства. Раніше він працював y юридичних фірмах Hogan Lovells та Clifford Chance, де консультував з питань, пов’язаних зі звинуваченнями у шахрайстві, корпоративному маніпулюванні та розслідуванні корупційних справ. Серед найближчих планів представництва — організація в Лондоні конференції з пошуку та повернення злочинних активів, виведених з України.