Закон і Бізнес


Комісія обрала нового голову НАЗК


16.12.2019 12:59
3237

Новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції обрано прокурора ГПУ Олександра Новікова.


Його кандидатуру було обрано під час фінального засідання конкурсної комісії, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на інформагентство УНН.

За Новікова одноголосно проголосували усі 6 членів конкурсної комісії. Фінальному голосуванню передувало затвердження комісією короткого списку з 8 кандидатів, яких було запрошено на співбесіди. Члени комісії проаналізували наявну інформацію про всіх кандидатів — резюме, декларацію, мотиваційний лист, тестування загальних навичок, психологічне тестування, стратегічне бачення розвитку НАЗК, результати звітів про спеціальну перевірку.

Відповідно до декларації за 2018 рік, Олександр Новіков працює в Генеральній прокуратурі України, розмір його заробітної платні становить 562 481 грн. Окрім того, Новіков має на рахунку 110 тисяч гривень.

Раніше він працював слідчим помічником прокурора Сум, потім прокурором відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ. На сьогодні Новіков є прокурором Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ. 

Закон і Бізнес