Закон і Бізнес


У Мінкульті придумали як скоротити собі об’єм роботи


12.12.2019 14:21
3231

Міністерство культури, молоді та спорту з 1 лютого 2020 року позбавиться низки функцій щодо управління об’єктами державної власності, надання адміністративних послуг, виконання контрольно-наглядових задач.


У Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики міністр культури Володимир Бородянський презентував нову організаційну модель свого відомства, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Інформаційне управління Апарату ВР.

Міністр наголосив, що у рамках експерименту відбудеться розділення політичних і виконавчих функцій відомства. Задля цього окремо від МКМС буде діяти низка агентств, які переберуть на себе певні завдання відомства.  Це державні агентства розвитку молоді та громадянського суспільства, спорту, розвитку туризму, з питань мистецтв і мистецької освіти,  Державна служба охорони культурної спадщини і Державна інспекція культурної спадщини.

Що стосується двох останніх органів влади, то служба охорони культурної спадщини повинна синхронізувати законодавство з містобудівельним законодавством і слідкувати за його дотриманням. Водночас інспекція культурної спадщини буде займатися приписами на місцях. 

Закон і Бізнес