Закон і Бізнес


В’язням Київського СІЗО дозволять подавати скарги онлайн


12.12.2019 12:44
3630

У державній установі «Київський слідчий ізолятор» впроваджується сервіс «Онлайн скарга для засуджених». Уважається, що особи, взяті під варту або засуджені, зможуть конфіденційно поскаржитися на неналежне поводження чи умови утримання.


Столичний СІЗО стане пілотною установою для реалізації механізму електронних скарг, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

У СІЗО вже встановлено необхідне обладнання, яке дозволяє отримувати онлайн скаргу, в тому числі, у форматі відеозвернення. В подальшому таку систему планується запровадити по всій Україні.

У скарзі має бути зазначено ПІБ заявника, місце відбування покарання, електронна поштова адреса, на яку буде надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку. Застосування електронного цифрового підпису не вимагається.

Що ж стосується порядку користування такими особами інтернетом, то це питання поки не вирішено. Потрібні спеціальні технічні пристрої із відповідним програмним забезпеченням, які б обмежували і контролювали користування інтернетом засудженого.

Закон і Бізнес