Закон і Бізнес


У Запоріжжі відкрили реконструйований суд


10.12.2019 17:12
14826

У Запоріжжі було урочисто відкрито реконструйовану будівлю Шевченківського районного суду, у якій створено надзвичайно комфортні умови для громадян та враховано вимоги щодо перебування у суді людей з інвалідністю.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ДСА.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк відзначив, що у Запорізькій області це вже четверта будівля, що відкривається після капітального ремонту або реконструкції, ще одна будівля, отримана для розміщення Мелітопольського міськрайонного суду, знаходиться у стадії реконструкції.

Як повідомив голова ДСА, на реконструкцію та ремонт будівлі суду пішло понад 66 мільйонів гривень. Він також зазначив, що за останні роки в судовій системі введено в експлуатацію 83 повністю оновлених судових установи, а на етапі капітальної реконструкції знаходиться ще 46, частина з яких буде відкрита найближчим часом.

Щодо власне будівлі, то її реконструкція здійснювалася з урахуванням вимог ДБН із застосуванням сучасних технологій енергозбереження та додатково  облаштовано систему припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла, яка забезпечує постійний обмін повітря та створює комфортну температуру у приміщеннях з одночасним зменшенням навантаження на систему опалення.

У суді облаштовано 10 залів судових засідань, які обладнані сучасними меблями та засобами фіксування судового засідання в режимі звукозапису, відеозапису та відеоконференцзв’язку.

Кабінети суддів розташовані єдиним планувальним блоком із робочими приміщеннями для помічників суддів і секретарів судових засідань. Доступ до блоків з кабінетами суддів обмежений - на вході встановлені металопластикові двері з магнітоконтактним замком.

У коридорах та вестибюлях суду облаштовані зручні місця для відвідувачів. Також там  встановлені стенди з інформацією щодо діяльності установи, навігацією по приміщеннях та камери для зберігання речей відвідувачів.

У процесі реконструкції приміщення також було впорядковано і прибудинкову територію, на якій облаштовано автостоянку, місця для очікування та відпочинку.

Закон і Бізнес