Закон і Бізнес


Ненависник у законі


№49 (1451) 14.12—20.12.2019
5262

Службовець, який вимагав хабара, опинився на лаві підсудних. Однак суддя не може розглянути справу, адже вже 2 роки має «вірного» скаржника, який пише заяви про скоєння ним дисциплінарного проступку.


Андрій Антонов із Чутівського районного суду Полтавської області стикнувся зі справжнім водоспадом скарг на свої дії. Він розглядає справу про вимагання службовою особою хабара в особливо великому розмірі. У ході цього кримінального провадження особа звернулася зі скаргою на дії законника до Вищої ради правосуддя, стверджуючи, що А.Антонов допустив дисциплінарний проступок.

Однак це не перша скарга особи на служителя Феміди, адже починаючи з 2017 року чоловік написав їх аж 19. 5 скарг — у 2017 році, одну — у 2018-му і 13 — цього року.

Деякі зі скарг повернули, деякі досі перебувають на розгляді у ВРП.

А.Антонов не бачить за собою жодної вини та вважає, що скаржник ставить собі за мету перешкоджати йому провадити професійну діяльність, а кінцевою метою є змусити ухвалити неправосудне рішення та досягти вигідного для себе результату в кримінальному провадженні.

Тому, довго не думаючи, законник вирішив відплатити затятому скаржнику його ж монетою — поскаржився до ВРП (№6136/1/6-19). Він просить Раду вжити необхідних заходів, щоб забезпечити його незалежність і зупинити злісного недоброзичливця. Адже, на його думку, ці скарги свідчать про вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено в ст.376 Кримінального кодексу.