Закон і Бізнес


Цідимо по краплині


№48 (1450) 07.12—13.12.2019
3397

Мін’юст Великої Британії розробив інструкцію, що регламентує процес годування грудьми в судах країни. Документ з’явився у відповідь на скандал у Високому суді Лондона, пов’язаний з жінкою-адвокатом.


Зазначається, що відвідувачі можуть годувати грудьми немовлят або зціджувати молоко в будівлях судів і трибуналів без усяких обмежень, повідомляє британське юридичне видання The Law Society Gazzete.

При цьому, якщо жінка висловить бажання зробити це в приватній обстановці, персонал зобов’язаний надати таку можливість. Відзначається, що деякі суди вже обладнані кімнатою матері та дитини.

Інструкція з’явилася через місяць після повідомлення в «Твіттері», опублікованого одним з юристів. Він розповів, що став свідком інциденту у Високому суді Лондона, де жінці-адвокату під час слухань знадобилося зцідити грудне молоко. Працівники суду вимагали провести процедуру в приватному приміщенні, за доступ до якого жінка мала заплатити £150.

З автором твіту оперативно зв’язалося керівництво Служби судів і трибуналів, яке різко засудило подібну практику і пообіцяло провести службове розслідування.