Закон і Бізнес


40 голодних котів

Що загрожує за неналежне утримання домашніх вихованців


№48 (1450) 07.12—13.12.2019
3506

Органи з охорони тварин забрали у жительки англійського міста Бристоль 40 котів, яких вона утримувала в антисанітарії і морила голодом. Перепало й самій господині.


52-річна Памела Кумбс жила в приватному будинку з чотирма десятками мурчиків. Сусіди запідозрили, що вона не стежить за вихованцями належним чином, і звернулися до Королівського товариства із захисту тварин від жорстокого поводження, повідомляє Daily Mirror.

У серпні минулого року інспектори приїхали з перевіркою, і коли їм вдалося потрапити в будинок, вони виявили там понад 40 хворих і брудних чотирилапих. Ветеринарне обстеження виявило, що багато хто з них потерпав від бліх, котячого грипу і хвороб зубів. Всіх тварин негайно забрали.

«Санітарні умови утримання котів були оцінені як неналежні для життя тварин», — повідомили в товаристві. Справу передали в правоохоронні органи.

У листопаді цього року окружний суддя Ентоні Каллавей засудив П.Кумбс до двох років умовного ув’язнення і на три роки позбавив права заводити домашніх вихованців. «Ми не змогли знайти доказів, що обвинувачена навмисно проявляла жорстокість до тварин, вона просто не стежила за ними належним чином. А бажання допомогти якомога більшій кількості тварин поставило під загрозу добробут інших», — розповів суддя.

Раніше повідомлялося про жителя Канади, який тримав у своїй квартирі 300 кішок. Благодійні організації допомогли знайти новий дім для більшості з них.