Закон і Бізнес


У Києві з’явиться вулиця на честь журналіста, який розповів світу про Голодомор


05.12.2019 12:08
5316

У Шевченківському районі столиці може з’явитися провулок, який носитиме ім’я британського журналіста Гарета Джонса (зараз провулок Проєктний 13120), котрий з ризиком для себе намагався своїми публікаціями донести світові правду про Голодомор мільйонів людей в Україні у 1932-1933 роках.


Як повідомили в КМДА, ідею присвоєння столичній вулиці ім'я британського журналіста Гарета Джонса підтримали 104 особи, лише двоє проголосували проти. Громадське обговорення відбувалося на сайті КМДА з 19 березня по 19 травня 2019 року, передає «ЗіБ».

Г. Джонс був одним із перших західних кореспондентів, які своїми публікаціями донесли світові правду про злочин убивства голодом мільйонів людей в Україні у 1932-1933 роках.

29 березня 1933-го він скликав у Берліні прес-конференцію, на якій вперше публічно заявив про катастрофічний голод в Україні. Прес-реліз передрукували провідні світові видання, зокрема New York Evening Post та Manchester Guardian.

Також, безіменний провулок у Дарницькому районі може отримати імя українського поета Якова Щоголева. Вулиця Проєктна 13118, що у Святошинському районі може носити назву Олеся Бердника – члена-засновника Української гельсінської групи, письменника-фантаста. Окрім того, площа між вулицями Євгена Сверстюка та Раїси Окіпної у Дніпровському районі може стати площею Сергія Набоки. Це український журналіст, правозахистик та дисидент.

Також сьогодні профільна комісія погодила нові назви для деяких зелених зон. Зокрема:

 - сквер на розі вулиць Зоологічної та Дегтярівської у Шевченківському районі може отримати ім’я «Мюнхенський»;

 - сквер на розі вулиць Рейтарської та Стрілецької у Шевченківському районі - ім’я Павла Шеремета;

 - скверу на перехресті вулиці Січових Стрільців та непарної сторони вулиці В’ячеслава Чорновола у Шевченківському районі планують присвоїти ім’я Мусліма Магомаєва.

Всі перейменування мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Закон і Бізнес