Закон і Бізнес


ВРП розгляне 6 скарг від суддів та прокурорів


03.12.2019 09:00
4652

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. Планується відправити у відставку 2-х суддів, а також розглянути скарги 3-х суддів та 3-х прокурорів на притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.


ПРОЕКТ

Порядок денний № 88

засідання Вищої ради правосуддя

3 грудня 2019 року

 

1. Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

 

-- у зв’язку з поданням заяви про відставку:

 

-Литвиненко Олени Леонідівни — Баришівського районного суду Київської області

-Пономаренка Володимира Володимировича апеляційного суду Черкаської області;

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

2. Розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

                                                          

-Животова Євгена Геннадійовича судді апеляційного суду
Закарпатської області;

 

-Сакалоша Володимира Миколайовича судді Львівського окружного адміністративного суду.

 

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

 

3. Розгляд скарги судді Сватівського районного суду Луганської області ЮРЧЕНКА Станіслава Олександровича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 лютого 2019 року № 457/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

 

4. Розгляд скарги судді господарського суду Донецької області МАТЮХІНА Володимира Івановича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 вересня 2019 року № 2358/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

 

5. Розгляд скарги Новікової Світлани Олександрівни на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 19 червня 2019 року № 188дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ТИХОНОВА Микити Сергійовича та керівника Новомосковської місцевої прокуратури Дніпропетровської області НОСЕНКА Артема Олександровича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

6. Розгляд скарги прокурора Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області ПОРУЩЕНКА Євгена Володимировича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 5 серпня 2019 року № 227дп-19 про накладення на нього дисциплінарного стягнення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

7. Розгляд скарги прокурора відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Тернопільської області КАШЛЮКА Ігоря Володимировича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 19 червня 2019 року № 186дп-19 про накладення на нього дисциплінарного стягнення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

 

8. Розгляд скарги прокурора Уманської місцевої прокуратури Черкаської області АНДРІЙЧУКА Сергія Валентиновича на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 7 серпня2019 року № 237/дп-19 про накладення на нього дисциплінарного стягнення.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Іванова Л.Б.)

 

9. Розгляд повідомлення суддів Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області КЛИМЕНКО Ірини Вячеславівни, КОБЕЛЯЦЬКОЇ-ШАХОВАЛ Інни Олександрівни, БАГРОВОЇ Анжеліки Геннадіївни, РИБАКОВОЇ Валерії Віталіївни, РУНЧЕВОЇ Олени Вікторівни, БОРИСОВОЇ Наталії  Анатоліївни, ЧУПРИНИ Андрія Петровича про втручання в їх діяльністьяк суддів щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гречківський П.М.)

 

10. Про затвердженнявисновків членівВищої ради правосуддя про відсутністьпідстав для вжиттязаходівщодозабезпеченнянезалежностісуддів та авторитету правосуддя:

1) Артеменка І.А. – за повідомленням судді Смілянського міськрайонного суду Черкаської області КИРИЛЮК Наталії Анатоліївни;

2) Краснощокової Н.С. – за повідомленням судді Броварського міськрайонного суду Київської області БІЛИК Ганни Олексіївни;

3) Краснощокової Н.С. – за повідомленням судді Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області СІЛЬЧЕНКА Вадима Євгеновича;

4) Краснощокової Н.С. – за повідомленням суддів Дзержинського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області СІЛЬЧЕНКА Вадима Євгеновича, ВІКТОРОВИЧ Наталі Ульянівни, СТУПАКА Сергія Володимировича;

5) Матвійчука В.В. – за повідомленням судді Західного апеляційного господарського суду МАТУЩАКА Олега Івановича;

6) Шапрана В.В. – за повідомленням судді Личаківського районного суду міста Львова ГИРИЧА Сергія Васильовича.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Овсієнко А.А.)

 

11. Різне.

Закон і Бізнес