Закон і Бізнес


Довжина пороку

Міні-спідниці заборонять заради культури


Світ права, №2-3 (989-990) 12.01—21.01.2011
2410

ЗМІ Шрі-Ланки поширили інформацію про те, що уряд країни розпорядився ввести дрес-код, згідно з яким носити міні-спідниці в громадських місцях заборонять.


Міністр культури Шрі-Ланки доручив одному з департаментів міністерства розробити спеціальні правила носіння міні-спідниць у громадських місцях. За його словами, цей крок пояснюється стурбованістю окремих осіб, які вважають, що носіння такого одягу суперечить тради¬ційним культурним цінностям.
Проте, відповідаючи на запитання, чи є цей захід частиною президентської кампанії з боротьби за моральність, міністр культури відзначив, що уряд не був ініціатором розгляду цього питання і не збирається займатися вказаною проб¬лемою на рівні Кабінету міністрів.
Останнім часом адміністрація президента Шрі-Ланки намагається підняти свій рейтинг серед основної групи виборців — консервативно налаштованих жителів південної частини острівної держави. У зв’язку з цим у межах боротьби за моральність і збереження традицій глава держави вже розпорядився прибрати рекламні плакати із зображенням напіводягнених жінок, а також почав антиалкогольну й антитютюнову кампанії. Минулого року представникам буддійського духівництва вдалося домогтися скасування концерту відомого американського хіп-хоп-виконавця Ейкона під приводом того, що в одному з кліпів співака дівчата в бікіні танцювали біля басейну перед статуєю Будди.