Закон і Бізнес


Передусім YouTube

В Японії пропонують аномально дешеві номери в обмін на особисте життя


№47 (1449) 30.11—06.12.2019
3634

В японському місті відкрився готель з номерами за $1. Але є умова: гість повинен дати згоду на трансляцію свого перебування в готелі на YouTube.


Готель Business Ryokan Asahi розташований у місті Фукуока, приблизно за 15 хв. ходи від району Тенджін — основного торговельного і розважального району міста.

Для того щоб скористатися послугою, не потрібно бути медійною особою чи дотримуватися певних правил поведінки в номері. Єдине обмеження — не можна оголюватися. Для переодягання є спільна ванна кімната. По суті, відвідувач просто обмінює свою конфіденційність на недорогий номер у готелі.

Ресурс Soranews24 відправив свого репортера Масанукі до закладу для ознайомлення з умовами проживання й перевтілення в YouTube-зірку.

«Це звичайний номер, схожий на кімнату студента: японський стиль з очеретяною підлогою, складеним матрасом-футоном, низьким столом, телевізором і чайником», — повідомив репортер SoraNews24.

Масанукі розповів, що камера в номері розташовується так, щоб не було сліпих зон. Тобто ви не зможете вийти з кадру, за винятком відвідування ванни або туалету. Водночас трансляція передає тільки зображення, без звуку. Це зроблено для того, щоб уникнути скарг на порушення авторських прав при прослуховуванні відвідувачем музики.

«Єдина дивовижа готелю полягає в моноблоковому обігрівачі-кондиціонері. Він коштує 100 єн за дві години роботи, тобто за його використання можна витратити більше, ніж за весь номер», — дивується Масанукі.

Номери за 130 єн (близько $1,2) доступні у всі дні, включаючи вихідні. За тиждень канал One Dollar Hotel в YouTube отримав дві тисячі + підписників, а найпопулярніше відео набрало 69000 переглядів.