Закон і Бізнес


Самотні злидні


№47 (1449) 30.11—06.12.2019
3443

Розлучені італійські чоловіки, які залишилися без даху над головою, зможуть протягом року після розлучення жити в спеціальному притулку. Чому емоційним італійцям це необхідно?


Якщо вірити статистиці, то в Італії у 60% випадків після розлучення житло переходить жінці — через те, що з нею залишаються діти. Також у 94% випадків чоловіків зобов’язують виплачувати аліменти не тільки на дитину, але і на колишню дружину, щоб гарантувати їй рівень життя, до якого вона звикла в шлюбі. В результаті аліменти можуть сягати €1000—1500 на місяць.

Тому розлучені італійці все частіше долучаються до групи так званих нових бідних — категорії населення, яка за освітою, кваліфікацією та соціальним статусом ніколи раніше не належала до нижчих верств. Більшість змушена поневірятися по друзях або спати в автомобілях.

Тому в Італії й стали відкривати притулки у всіх регіонах країни. Приміщення в розпорядження бездомних чоловіків передають волонтери або християнські організації. Там вони можуть не тільки жити протягом року, але і безкоштовно отримувати консультації психолога.