Закон і Бізнес


Моліться — ми злітаємо!

Як подолати страх перед польотами — поради пасажирів


Мабуть, найпростіший спосіб боротьби з аерофобією — це комфортний сон, якщо є вільні крісла поряд.

№47 (1449) 30.11—06.12.2019
4385

Як авіакомпанії не заспокоювали б статистикою і даними про надійність авіалайнерів, багато мандрівників відчувають страх перед польотом. Як же можна подолати аерофобію?


Фахівці компанії Aviasales провели дослідження серед 25000 користувачів і з’ясували, що третина з них заспокоює себе фразою: «Що вже буде…».

Близькі люди або сусіди по кріслу допомагають впоратися зі страхом 18% учасників опитування. Одні тримають за руку попутника, інші озираються навсібіч у пошуку спокійних поглядів.

Ще 15% туристів уживають пігулки або алкоголь, щоб не хвилюватися під час польоту. Проте кілька респондентів зізналися, що, випивши перед посадкою, пропускали рейс.

Кожен десятий турист прагне заснути ще до злету, щоб уникнути зайвих хвилювань.

Докладна інформація про авіакомпанію і тип літака заспокоює 8% аерофобів, а 6% з них принципово вибирають місця в проході, щоб не дивитися у вікно і абстрагуватися від того, що відбувається навколо.

Музика і молитва також допомагають позбавитися від тривожного стану. Обидва варіанти відповіді отримали по 5% голосів. Так, деякі мандрівники вмикають у навушниках мелодії на повну гучність під час злету і в зоні турбулентності. А молитви пасажири найчастіше читають перед злетом, під час «трясіння» і при посадці літака.