Закон і Бізнес


ГСК зобов'язав забудовника знести зайві поверхи «монстра на Подолі»


Надбудова вище восьмого поверху "монстра на Подолі" має бути знесена.

27.11.2019 13:59
7098

Надбудова житлово-офісного комплексу у Києві на вул. Нижній Вал, 27-29, відома як «монстр на Подолі» має бути знесена за рахунок забудовника.


Відповідне рішення у справі №910/27779/14 ухвалив Господарський суд м.Києва сьогодні, 27 листопада, передає «Закон і Бізнес».

У ГСК нагадали, що позов про знесення самочинно збудованої надбудови був поданий ще у 2014 році Київською міською радою як уповноваженою особою на розпорядження земельною ділянкою територіальної громади міста Києва, на якій ведеться незаконне будівництво.

27.11.2019  Господарським судом міста Києва ухвалено рішення у справі №910/27779/14 за вказаним позовом, яким зобов’язано відповідача за власний рахунок знести самочинно збудовану надбудову, що збудована вище восьмого надземного поверху будівлі житлово-офісного комплексу в Подільському районі м. Києва.

Задовольняючи позовні вимоги, суд виходив із того, що ТОВ «Пателі лізинг» здійснює самочинне будівництво, оскільки надбудова у житлово-офісному комплексі на земельній ділянці у м. Києві на вул. Нижній Вал, 27-29, будується без отримання вихідних даних та відповідних дозволів на будівельні роботи, а також з суттєвим порушенням державних будівельних норм (ДБН), інших державних стандартів з питань будівництва та всупереч позитивним комплексним висновкам державної експертизи ДП «Укрдержбудекспертиза».

Закон і Бізнес