Закон і Бізнес


Внесено зміни до порядку проведення конкурсів на посади держслужбовців у судах


27.11.2019 12:27
3790

ВРП затвердила зміни до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ВРП.

Керуючись статтею 150 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», ВРП вирішила внести зміни до Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, виклавши його у новій редакції.

Зокрема, внесеними змінами визначено, що тестування на зайняття посад державної служби всіх категорій у судах, органах та установах системи правосуддя здійснюється на технічній базі судів, органів та установ системи правосуддя, а у разі неможливості – за попереднім погодженням на базі органів та установ, що належать до сфери управління Національного агентства України з питань державної служби.

Також затверджено механізм перевірки володіння іноземною мовою кандидатів на зайняття посад категорії «А» в судах, органах та установах системи правосуддя.

Запроваджено новий етап конкурсу – перевірку поданої особою інформації на відповідність кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу.

Передбачено, що служба управління персоналом органу, в якому проводиться конкурс, перевіряє подану особою інформацію на відповідність кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу. У разі невідповідності поданої інформації кваліфікаційним вимогам, установленим умовами проведення конкурсу, особа повідомляється про недопущення її до конкурсу.

Закон і Бізнес