Закон і Бізнес


ССО взяла під охорону Антикорупційний суд


25.11.2019 15:54
3368

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у місті Києві та Київській області взяли під свою постійну охорону приміщення Вищого антикорупційного суду України.


Сьогодні, 25 листопада, з почуттям високої відповідальності співробітники Служби судової охорони розпочали виконання своїх службових обов’язків, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили у прес-службі ССО, під охорону перейшли усі три приміщення цієї судової установи в Києві: на проспекті Перемоги, по вулиці Хрещатик та по провулку Хрестовому.

Співробітники ССО  пройшли тижневе стажування й мають необхідний досвід, щоб забезпечувати безпеку судових процесів у Вищому антикорупційному суді.

Окрім цього, ССО взяла під свою охорону Печерський та Шевченківський районні суди міста Києва, а також Броварський районний суд Київської області.

Зазначається,  що для охорони громадського порядку в судах та органах судової влади, для захисту суддів та учасників судового процесу співробітник Служби має право застосовувати спеціальні засоби і зброю в разі загрози життю суддів, учасників процесу, своєму власному.

Співробітники Служби також мають право затримувати осіб, які незаконно проникли або намагаються проникнути на територію й у приміщення суду, органів та установ системи правосуддя. Затриманих осіб, які вчинили правопорушення, передаватимуть працівникам поліції для вжиття відповідних заходів реагування.

Загалом під охорону Служби судової охорони перейдуть понад 850 об’єктів судової влади.

Закон і Бізнес