Закон і Бізнес


Перевірити диплом про вищу освіту можна онлайн


25.11.2019 12:04
9899

Тепер за допомогою нового сервісу, не виходячи з дому, в два кліки можна отримати документ, що підтверджує достовірність диплому.


Міністерство освіти і науки спільно з ДП «Інфоресурс» створили новий сервіс, що дозволяє отримувати юридичне підтвердження достовірності диплому – виписку з накладеним електронним підписом та печаткою – безпосередньо на електронну пошту, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в МОН, сервіс працює вже місяць і його послугами успішно скористались майже 1000 громадян.

Сервіс дозволяє підтверджувати достовірність документів про вищу освіту державного зразка, що видані з 2000 року. Недоступною залишається тільки  інформація про випускників вищих військових закладів освіти та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти.

Для підтвердження достовірності документів достатньо заповнити форму на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти, вказавши реквізити диплому та персональні дані його власника. Система формує підтвердження, накладає на нього електронний підпис і печатку та надсилає на вказану запитувачем електронну адресу протягом трьох робочих днів.

Звертатись із таким запитом можуть не лише фізичні особи, які є власниками дипломів. Це також можуть робити заклади вищої освіти, народні депутати, офіційні установи, журналісти та інші зацікавлені особи, маючи дані документу.