Закон і Бізнес


Ідея рівності

У Саудівській Аравії фемінізм перестали вважати небезпечним явищем


№46 (1448) 23.11—29.11.2019
5383

Влада Саудівської Аравії всіляко прагне довести решті світу, що вона теж не відстає від тенденцій. Це здавалося майже неможливим, але боротьба за права жінок в цій країні тепер офіційно доступна.


Принц Мухаммед ібн Салман Аль Сауд проводить численні реформи, щоб позбавити країну від негативного іміджу і зробити її відкритою для світу.

Тому влада Саудівської Аравії змінила позицію щодо фемінізму — рух за права жінок у країні більше не вважається соціально небезпечним явищем.

Департамент з питань протидії екстремізму видалив відео, розміщене на офіційному порталі, в якому фемінізм називали радикальним і небезпечним рухом. Чиновники вибачилися за помилки, допущені в цьому ролику.

Комітет з прав людини Саудівської Аравії також підкреслив, що прихильність до ідей фемінізму не є злочином.

Саудівська Аравія вже давно наражається на критику з боку міжнародного співтовариства через поводження із жінками. Останнім часом у цій сфері відбулися радикальні зміни, хоча визнати країну повністю вільною від забобонів все ще не можна.

Так, там активно купують і перепродують хатніх робітниць через популярний застосунок для торгівлі 4Sale. Ці жінки не можуть покинути країну, і їх перепродують будь-кому, хто готовий за це платити. З подібним ставленням намагаються боротися не тільки місцеві феміністки, а й ООН.