Закон і Бізнес


Магія числа


№46 (1448) 23.11—29.11.2019
5465

Серед тих, хто хоче потрапити до Вищої ради правосуддя за квотою Президента, 6 суддів, 5 адвокатів, 3 науковці, генеральний директор підприємства, аспірантка, працівниця апарату суду та двоє людей, які зазначили, що займаються юридичною практикою.


Загалом до ВРП прагнуть потрапити 19 кандидатів. Цікаво, що прийом заявок закінчився 19 листопада. Ось така магія чисел.

Один із кандидатів — Тарас Оксюта із Солом’янського районного суду м.Києва. Він останнім часом удосконалював свої знання у сфері судового переслідування за корупційні та фінансові злочини. Вочевидь, його досвід може стати в пригоді під час роботи у Раді.

Також пробує щастя в конкурсі жорсткий критик нинішньої системи правосуддя адвокат Борис Денисенко. «Більшість мільйонерів в Україні — це державні службовці, які обіймають посади суддів і прокурорів. А держава навіть не питає, де вони взяли таку кількість майна», — написав він у мотиваційному листі.

Серед кандидатів — адвокат Дмитро Грищенюк, який є власником патенту на рекламно-інформаційний пристрій, що виглядає як причіп. Він складається з екрана, проектора та транспортного засобу.

Про те, на кому зупинить свій вибір конкурсна комісія, дізнаємося незабаром.