Закон і Бізнес


Суддю зі Львова відсторонили від посади через підозру у хабарництві


Суддя Турківського районного суду Львівської області Лука Кріль

22.11.2019 10:26
7737

Суддю Турківського районного суду Львівської області Луку Кріля відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 ККУ.


Відповідне рішення Вища рада правосуддя прийняла на засіданні 21 листопада, розглянувши клопотання заступника генпрокурора про тимчасове відсторонення судді Турківського районного суду Львівської області Л.Кріля від здійснення правосуддя, передає «ЗіБ».

Як повідомили у ВРП, рік тому судді Турківського районного суду Львівської області Л.Крілю вручили повідомлення про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України.

Суддя Л.Кріль підозрюється в одержанні неправомірної вигоди за закриття провадження в справі про вчинене адміністративне правопорушення.

Вища рада правосуддя вирішила клопотання про тимчасове відсторонення судді задовольнити до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Закон і Бізнес