Закон і Бізнес


Останній політ


№45 (1447) 16.11—22.11.2019
5928

Китайського пілота пасажирських авіаліній довічно усунули від польотів через фотографію, опубліковану в китайській соціальній мережі Weibo. На ньому дівчина позує в кріслі пілота.


Спочатку про фотографію жінки в кабіні пілота висловився місцевий блогер, який пише про авіацію. Він відзначив, що знімок виглядає так, ніби був зроблений під час польоту. Блогер звернув увагу на чайний сервіз у кабіні, визначив, що літак належить китайській авіакомпанії Air Guilin, і розкритикував перевізника. Допис викликав великий резонанс у Weibo. Жінка, зображена на знімку, видалила його зі свого профілю.

Через галас, що здійнявся у Weibo, про фото стало відомо в Air Guilin — компанія підтвердила, що воно було зроблене 4 січня цього року, під час рейсу з Гуйліня в Янчжоу.

Авіаперевізник заявив, що пілот порушив правила безпеки польотів, пустивши пасажирку в кабіну. Через це пілотові довічно заборонили управляти пасажирськими літаками Air Guilin, а решту членів екіпажа, які перебували на борту того дня, усунули від роботи на невизначений термін — поки компанія проводить розслідування події.