Закон і Бізнес


Кіт у багажі


№45 (1447) 16.11—22.11.2019
5016

У Шереметьєво чоловіка не пустили на борт літака, що прямував з Москви до Владивостока, через надто важкого кота. Про це розповів сам пасажир.


Вихованця звуть Віктор, він летів з господарем з Риги до Владивостока з пересадкою в Москві. У ризькому аеропорту пасажир з твариною сів у літак і благополучно дістався до російської столиці. На ветеринарному контролі в Шереметьєво в паспорті мурчика поставили штамп, після чого чоловік вирушив на стійку реєстрації.

Співробітниця аеропорту кілька разів поміряла і зважила всі його сумки, після чого заявила, що кота теж потрібно помістити на ваги. Виявилося, що вихованець від’ївся до 10 кг, тому його можна перевозити тільки в багажному відділенні.

Чоловік спробував пояснити, що кіт не дістанеться живим до Владивостока, проте вона відмовилася «брати на себе відповідальність» і порушувати інструкції.

Щоб кота пустили в салон, господар вирішив знайти схожу тварину з меншою вагою. Дублером стала кішка Фібі, яка відповідала нормам авіакомпанії. В результаті чоловік отримав посадковий талон на кота і благополучно прилетів у Владивосток. Не виключено, що після таких пригод схуд не тільки мурчик, а і його господар.