Закон і Бізнес


Чи важко бути суддею?


№45 (1447) 16.11—22.11.2019
4699

Спілкування суддів та працівників апарату з молоддю, ознайомлення з функціями та особливостями процесуальної і організаційної діяльності судів є важливим внеском у формування активного, свідомого, освіченого покоління українського суспільства.


У цьому впевнений голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко. Адже нове покоління «позбавлене упереджених стереотипів ототожнення судового процесу з негативним явищем у житті людини, а отже, негативного сприйняття діяльності судів та суддів; довіряє судовій системі та судовим рішенням; здатне формувати власне бачення та оцінку правових явищ у державі».

Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі установи, продовжуючи гарну традицію спілкування зі школярами та студентами, суд радо зустрічав учнів 9 класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №28.

Під час дружньої бесіди поговорили про професію юриста загалом, багатогранність діяльності у сфері юриспруденції, де кожен може знайти для себе улюблену справу. О.Коровайко зазначив, що незалежно від обраної професії — юриста, лікаря, педагога чи іншої сфери діяльності — головне любити свою справу, свідомо та відповідально виконувати професійні обов’язки на благо України.

Очільник суду розповів школярам про принципи судоустрою, звернув увагу на вимоги і процедуру добору кандидатів на посаду судді, особливості повсякденної праці служителя Феміди.

Після спілкування із суддею, на завершення зустрічі та закріплення знань з основ правознавства школярі разом із головним спеціалістом (із забезпечення зв’язків зі ЗМІ) Іриною Легкою у формі кросворда згадали положення Конституції, основні засади захисту прав людини, деякі категорії з теорії держави і права, види юридичної відповідальності тощо.

О.Коровайко та заступник керівника апарату Вікторія Дягілева побажали гостям успіхів у навчанні та висловили сподівання, що проведений захід буде корисним для обрання ними майбутньої професії.