Закон і Бізнес


Око за око


№45 (1447) 16.11—22.11.2019
5209

Судді скасували арешт майна, що, на думку державного обвинувача, було неприпустимим. Він спробував на них натиснути скаргами, але сам став об’єктом скарг.


Колегія суддів Самбірського міськрайонного суду Львівської області розглядала кримінальну справу за обвинуваченням у грабіжництві та пошкодженні об’єктів, пов’язаних із транспортуванням нафтопродуктів.

Під час підготовчого засідання прокурор заявив відвід усій колегії. Аргументував своє бажання тим, що йому не сподобалося рішення про скасування арешту майна. Замість того щоб оскаржити ухвалу в апеляційному суді, держобвинувач затамував образу, яку потім виявив у заявах про відвід.

Окрім туго, володарі мантій довідалися, що прокурор на них поскаржився до Вищої ради правосуддя. Подання скарги до ВРП учасником процесу, який ще не закінчився, свідчить про спробу здійснити тиск на суд.

Утім, законники не залишились у боргу. Заяву прокурора про відвід не задовольнили, натомість задовольнили клопотання адвокатів про відвід прокурора.

В іншому судді пішли шляхом, який вторував обвинувач, і поскаржились на нього до ВРП (№5635/0/6-19) та Генерального прокурора. Для обґрунтування скарги додали заяву, якою він вимагав відводу, та власні ухвали.