Закон і Бізнес


Судді закликали адвокатів поважати один одного


08.11.2019 17:46
4920

Коли судді скаржаться на адвокатів вони нікому не хочуть зробити погано. Служителі Феміди лише хочуть взаємної поваги та доброго ставлення один до одного.


Про це заявила під час VI Всеукраїнської конференції з кримінального права та процесу суддя Шевченківського районного суду м. Києва Олена Мєлєшак, повідомив кореспондент «Закон і Бізнес»

Судді бажають вчасно розглядати справи, дотримуватися строків та виносити справедливі рішення. Тож якщо судді не мають змоги вкластися в процесуальні строки, то це відбувається лише через надмірне навантаження. 

Під час конференції суддя Шевченківського районного суду О.Мєлєшак закликала адвокатів поважати один одного. Тож, якщо адвокат не має змоги бути присутнім в судовому засіданні, то варто спілкуватися із суддями та завчасно попереджати про відсутність. 

Крім того судді просять звернути увагу, що кількість можливих процесуальних диверсій, насправді досить обмежена. Через що вони добре відомі суддям. 

Тож, коли судді скаржаться на адвокатів, це насправді кричущі випадки. Так, О. Мєлєшак запитала присутніх — чи повинен суддя залишати безкарними випадки, коли адвокат з'являються на підпитку? 

Як виявляється, такі випадки не поодинокі. Крім того суддя зазначила, що адвокатів із бездоганною репутацією не так вже і багато. Тож судді очікують на взаємну повагу та добре ставлення один до одного. В інакшому випадку кількість скарг буде збільшуватися. 

Закон і Бізнес