Закон і Бізнес


Жіночі примхи


№44 (1446) 09.11—15.11.2019
4776

Відомий у Перу заклад прагнув зробити перебування своїх відвідувачок більш приємним. Тепер власникам доведеться заплатити неабиякий штраф — за дискримінацію.


Господарі престижного ресторану «La Rosa Náutica» в Лімі повинні сплатити штраф у розмірі €55000 за те, що жінкам, які приходили в супроводі чоловіків, офіціанти приносили меню без вартості страв. Заклад пропонував їм меню на аркуші золотого кольору. Ціни були вказані тільки в меню синього кольору, яке приносили виключно чоловікам.

Таке рішення прийняв Національний інститут із захисту вільної конкуренції та інтелектуальної власності Перу (INDECOPI) і подав відповідний позов.

На думку власників ресторану, завдяки цьому нововведенню жінки могли «насолоджуватися романтичною вечерею», не турбуючись про витрати.

Під час судового розгляду власники закладу всіляко заперечували звинувачення в дискримінації і стверджували, що їхній метод обслуговування, навпаки, «звеличував становище жінки». Однак служителі Феміди вирішили інакше: крім сплати штрафу, ресторан має зробити однакове меню для обох статей, перенавчити персонал і встановити табличку з текстом про неприпустимість дискримінації в закладі.