Закон і Бізнес


Колір настрою — гроші


№44 (1446) 09.11—15.11.2019
5316

Суддя вважає кримінальним правопорушенням публікацію в ЗМІ матеріалу, в якому автор стверджує, що законник узяв гроші за несправедливе рішення. Особливо обурливим є те, що розгляд справи досі не завершений.


Голова Міловського районного суду Луганської області Володимир Шовкун розглядає кримінальне провадження про прийняття особою пропозиції хабара. Розгляд триває.

Усередині жовтня В.Шовкун переглядав районну газету й побачив у ній статтю зі знадливою назвою «Цвет настроения — деньги». Законник вирішив її прочитати, але й гадки не мав, що матеріал — про нього. Журналіст повідомляв, що головуючого в одній справі підкупили.

Твердження про підкуп дискредитує суд, формує негативне ставлення до Феміди в читачів та породжує об’єктивні сумніви в неупередженості, переконаний В.Шовкун. Особливо коли йдеться про справу, в якій досі нема вироку.

На думку володаря мантії, журналіст скоїв злочин, відповідальність за який передбачено в ст.376 Кримінального кодексу. Ідеться про втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню службових обов’язків або добитися певного рішення.

Про це В.Шовкун повідомив Вищій раді правосуддя (№5580/0/6-19) та в Генеральну прокуратуру. Також він перелічив форми втручання: підкуп, погроза, вказівка, критика в ЗМІ до вирішення конкретної справи. На підтвердження своїх слів законник надіслав номер газети.