Закон і Бізнес


Аграрна реформа: корови житимуть краще за жінок?


06.11.2019 17:49
3796

Під час круглого столу представник об’єднання аграріїв заявив, що вдало проведена аграрна реформа може зробити умови для корів ліпшими, аніж умови життя українських жінок.


Обговорення аспектів земельної реформи не обійшлося без гучних заяв, повідомив кореспондент «Закон і Бізнес». Так, доки парламентарі наполягали на необхідності відкриття ринку землі, представники аграрного сектору намагалися відстояти свою точку зору за допомогою почуття гумору. Адже, сільгоспвиробники впевнені, що раптове відкриття ринку землі здатне вбити галузь, яка наразі є однією із найпотужніших в державному бюджеті.

Варто себе запитати, яку мету переслідує запропонована урядом реформа. Якщо зробити українців багатшими, то ми йдемо по хибному шляху, — заявив президент Української аграрної конфедерації Микола Козаченко. Адже, на його думку приймаючи такі життєво важливі рішення необхідно зберегти баланс між інтересами малих виробників та рентабельним бізнесом. Відстоючи свою позицію, він навів історію із власного життя. Так, одного разу, після відвідування побудованої за європейськимим стандартами ферми його секретарка розплакалась. І сказала, що у корів на фермі життя ліпше аніж у жінок. «Я змушена прокидатись о шостій ранку, їхати на роботу, працювати до ночі без будь-якої подяки. Коли я бачу як доглядають за коровами на прогресивних фермах, то розумію що не хочу бути секретаркою. Я хочу бути коровою», — поділилась вона своїми враженнями.

Тому, якщо земельна реформа спрямована на те, щоб суттєво поліпшити не лише життя коровам, а ще й громадянам, то не треба її робити поспіхом. Державі потрібна покрокова дорожня карта, а не 11 майже однакових законопроектів,  закінчив спікер.

Закон і Бізнес