Закон і Бізнес


Знайомство з професією


№43 (1445) 02.11—08.11.2019
4222

Скільки потрібно вчитись, аби стати суддею, чим займаються помічник і секретар, навіщо потрібна охорона та скільки триває робочий день? Ці та інші запитання цікавили учнів 9—11 класів, які відвідали Окружний адміністративний суд м.Києва.


Як повідомили у прес-службі ОАСК, суддя Наталія Добрівська розповіла дітям про знання та навички, необхідні для того, щоб стати суддею, про вимоги до судді, його основні завдання та відповідальність, а також поділилася досвідом обрання професії.

«Окрім того, що суддя розглядає справи та ухвалює рішення, він постійно займається самоосвітою. Той, хто у майбутньому планує пов’язати своє життя з юриспруденцією, повинен розуміти, що на нього чекає безперервний процес отримання нових знань та постійне самовдосконалення», — зазначила Н.Добрівська.

Керівник відділу систематизації законодавства та узагальнення судової практики Юрій Бондар розповів школярам про особливості адміністративного судочинства, навів зрозумілі для них приклади справ, які розглядає ОАСК, та окреслив головні відмінності підсудності спорів.

Діти відвідали робочі кабінети суддів, поспілкувались із помічниками та секретарями з приводу їхніх щоденних обов’язків, побачили обсяг справ, з яким щодня працюють сектори.