Закон і Бізнес


Дисциплінарна взаємність


№43 (1445) 02.11—08.11.2019
8162

Справа більше року перебуває в мертвій точці, адже то сторони процесу бойкотують засідання, то служитель Феміди на лікарняному.


Геннадій Кухтін з Індустріального районного суду м.Дніпропетровська став об’єктом скарг. І поскаржився на нього не хто інший, як очільник установи, в якій він працює.

Більше того, вони перебували в одній колегії, яка розглядала кримінальну справу. Свого часу колегія не могла провести засідання через хворобу Г.Кухтіна. На наступне засідання не приїхав потерпілий, потім прокурор заявив клопотання про перенесення розгляду. Згодом Г.Кухтіну робили операцію на оці. І хоча суддя заявив самовідвід, його заяви так і не розглянули.

Кілька засідань поспіль усі сторони процесу дружно не з’являлись. А далі Г.Кухтін знову захворів. У керівника установи ввірвався терпець, оскільки він не міг поскаржитися на сторони процесу, то написав скаргу на колегу, який своїми лікарняними зриває засідання. У своїй скарзі очільник суду зазначив, що не бачить неналежної поведінки сторін, однак у недобросовісності підлеглого впевнений на всі сто.

Своєю чергою Г.Кухтін також поскаржився до Вищої ради правосуддя на шефа (№5334/0/6-19). Він стверджує, що голова, написавши на нього скаргу, перевищив повноваження. Як докази власної правоти він надіслав дисциплінарному органу копії журналів засідань, медичних довідок, а також кількох судових вироків.