Закон і Бізнес


Дорога відсутність пікетів


№43 (1445) 02.11—08.11.2019
5414

Служитель Феміди перебуває під пильним оком борців з корупцією. Вони детально висвітлюють його життя, кваліфікаційне оцінювання та мрії, а також повідомляють про все керівника Офісу Президента.


Сергій Чванкін з Київського районного суду м.Одеси вважає, що громадські активісти, які ставлять собі за мету подолання корупції, банально цькують його в Інтернеті.

Зокрема, на їхньому сайті з’явилися 3 статті з такими назвами: «Активісти здали Андрію Богдану досьє на одеського суддю Чванкіна»; «Чванкін у ділі чи в прольоті?»; «Чванкін не здається: суддя з Одеси рветься на посаду в апеляційному суді». У реальному житті законника також увагою не обділяють. Діячі регулярно влаштовують пікети із застосуванням піротехніки, погрозливими та образливими написами на плакатах.

Якось один з активістів розповів кореспонденту, нібито С.Чванкін йому телефонував і пропонував гроші, аби тільки від нього відчепилися. Сума за спокій чималенька — аж $100 тис. Але протестувальник виявився таким не підкупним, що відмовився.

Крім того, про суддю поширюють в Інтернеті відеоролик. Служитель Феміди вважає, що головною метою є його дискредитація. Відеоролик з таким резонансним інтерв’ю з борцем за справедливість став популярним у мережі.

Утім, інцидент законник просто так не залишив і подав проти борця з корупцією позов. Галицький районний суд м.Львова позовні вимоги С.Чванкіна частково задовольнив і констатував, що інформація про бажання судді відкупитися від активістів — недостовірна.

Урешті-решт суддя звернувся по захист до Вищої ради правосуддя (№3454/3/15-19, 3454/2/15-19) та Генерального прокурора. Він сподівається, що вони вживуть заходів, щоб захистити авторитет його і правосуддя в цілому.