Закон і Бізнес


На Закарпатті презентували відділення Асоціації захисту прав правників (відео)


Як зазначили учасники зустрічі, Великому кораблю - велике плавання!

27.10.2019 09:11
4042

25 жовтня 2019 року в Мукачеві відбулась презентація Закарпатського відділення Асоціації захисту прав правників, яку очолює голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош.


З вітальними словами виступили: міський голова Мукачева Андрій Балога, від Закарпатської обласної ради - голова бюджетного комітету Василь Кошеля, голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош, заступник прокурора Закарпатської області Олександр Василенко, голова Мукачівського міськрайсуду Іван Котубей, директор Закарпатського регіонального Центру БВПП Василь Попадинець, голова Комітету захисту прав адвокатів Ганна Боряк, виконавчий директор Асоціації, заступник голови Ради адвокатів м Києва Дмитро Піліпенко, голова КДКА Рівненської області Світлана Сурікова, заступник начальника управління СБУ в Закарпатській області В’ячеслав Николайчук, інші правники.

Під час обговорення функцій та завдань Асоціації правники висловили стурбованість повальним бажанням держави не розвивати стандарти правового захисту населення, а просто «завести нові обличчя» в органи адвокатського самоуправління, що звичайно аж ніяк не вирішить структурні та системні проблеми, які потрібно вирішувати в сфері діяльності захисників.

Представники судової влади сьогодні занепокоєні відсутністю належного наукового обгрунтування так званих судових реформ. Висловлювалися думки, що непродумані кроки з боки держави можуть призвести до колапсу судової влади, коли на місцях просто не буде кому відправляти правосуддя.

Прокурори також зіткнулись з масовими проявами утиску професійних прав, і в системі почались чисельні звільнення.

У такій ситуації завдання, визначені професійною спільнотою, набувають неабиякої актуальності. Планується, що члени Асоціації проводитимуть публічні обговорення, дискусійні клуби та круглі столи, присвячені профільним законопроектам, а також долучатися до правового захисту порушених прав правників як на національному рівні, так і в міжнародних інстанціях.

Закон і Бізнес