Закон і Бізнес


Водійські права в телефоні: завантажити додаток можна буде вже в листопаді


25.10.2019 14:27
2120894

Уже у листопаді українські водії зможуть створювати і використовувати електронні водійські права і техпаспорти за допомогою мобільного додатку.


Як завантажити водійські права та техпаспорт у смартфон розповіли  у МВС, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на «Укрінформ».

Через додаток Дія, що розробляється Мінцифрою, за участю, в тому числі, й МВС, можна буде сформувати електронний образ кожного з цих документів, завантажити собі на телефон, і під час зупинки транспортного засобу поліцейським пред'являти не пластикове посвідчення, які продовжують залишатися чинними, а їх електронний аналог.

Сервіс буде доступний для власників документів сучасного зразка, тобто пластикових. Водійські права та технічні паспорти радянського зразка, а також ламіновані, які видавалися в 1990-2000 роках, не будуть оцифровуватися. Тому для створення електронного дублікату, необхідно буде спочатку обміняти їх на нові документи.

Такі електронні посвідчення діятимуть тільки в Україні, тому для подорожей до Європи потрібно буде брати з собою пластикове посвідчення.

Електронне посвідчення водія — додаток до вже виданого посвідчення водія. Це є електронною випискою з реєстру.

Закон і Бізнес