Закон і Бізнес


Без зайвих складнощів

Школярки Британії не ходять на навчання через спільні туалети


№42 (1444) 26.10—01.11.2019
12909

Віднедавна в деяких навчальних закладах Великої Британії туалети стали гендерно нейтральними. Від таких нововведень не всі в захваті, включаючи педагогів, батьків і самих учнів.


Дівчатка відмовляються відвідувати школу через побоювання користуватися туалетами разом з хлопчиками. Деякі не п’ють весь день, щоб не ходити до вбиральні.

Найбільше вони хвилюються за своє здоров’я в критичні дні, вважаючи за краще залишатися вдома. Батьки підтримують своїх доньок.

Деякі політики дослухалися до відгуків і вживають заходів, щоб припинити такий різкий перехід до гендерно нейтральних убиралень.

На іншому боці барикад опинився депутат британського парламенту Девід Деві: «Я вважаю, що рішення повернути чоловічі та жіночі туалетні кімнати позбавлене всякого сенсу, оскільки права трансгендерів переважають над правами жінок».

Цікаво, що трансгендерів, попри їх незначну кількість щодо інших підлітків — хлопчиків і дівчаток, у Великій Британії захищають на високому рівні. Не так давно в деяких школах дівчаткам заборонили носити спідниці. Крім того, у країні існує клініка, в якій лікарі допомагають дітям визначити стать.

Гучною стала і новина про те, що бренд Barbie випустив гендерно нейтральну ляльку.