Закон і Бізнес


Платні зручності


№42 (1444) 26.10—01.11.2019
3394

Для того щоб випорожнитися, в італійських кафе доведеться випити каву або внести певну суму. Заклади не готові відчиняти двері санвузлів навстіж.


Власники римських ресторанів і піцерій у провінції Лаціо отримають право стягувати плату за відвідини вбиральні з гостей, які заходять до закладу, але не роблять замовлення, повідомляє Il Tempo.

Нові правила, прийняті парламентом провінції Лаціо (Рим — її частина), наберуть чинності через кілька днів. Вартість послуги заклади встановлять самостійно. У центрі плата може становити і €10, пише видання. Головне, щоб ця інформація була розміщена на видному місці.

Клієнти, які зробили замовлення, зможуть користуватися вбиральнями безкоштовно. Також не платитимуть інваліди, неповнолітні і вагітні жінки.

Зараз згідно із законом власники кафе не можуть відмовити в праві користування туалетом гостю, який зайшов до закладу. Але закон не уточнює, чи можуть вони стягувати за це плату. Втім, як стверджують торговельні асоціації, обслуговування санвузлів коштує грошей і введення плати дасть рестораторам змогу компенсувати ці витрати.