Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 21 – 25 жовтня 2019 року


21.10.2019 09:04
2361

У Києві відкриється ХІІІ щорічний форум з корпоративного права, який організовує Асоціація правників України. Засідатиме Вища рада правосуддя. А вебінар «Правові позиції ЄСПЛ у сфері охорони здоров’я» можна буде подивитися онлайн.


21 жовтня

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. Розглядатимуться 8 дисциплінарних справ та висновки щодо 27 скарг на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів засідатиме у пленарному складі. Вирішуватиметься питання про рекомендування для призначення на посади 96 суддів, а також про підтримку рішень колегій, ухвалених у межах процедури кваліфікаційного оцінювання щодо 17 суддів. Ще 28 суддів дізнаються свої результати за два наступні дні.

22 жовтня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона визначиться із внесенням подань Президентові про призначення 2-х суддів на посади до місцевих судів, а також зі звільненням за загальними обставинами 5-х суддів. Також Рада заслухає скаргу судді на рішення дисциплінарної палати.

У Вінниці відбудеться семінар «Українське ділове мовлення». Навчання для суддів Вінницького апеляційного суду проводить Національна школа суддів.

23 жовтня

Працюватиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. На порядку денному — 3 дисциплінарні справи та 39 заяв і скарг щодо відкриття нових проваджень.

Транслюватиметься вебінар «Правові позиції ЄСПЛ у сфері охорони здоров’я». Під час заходу, організованого Вищою школою адвокатури, аналізуватимуться процесуальний і матеріальний аспекти ненадання належної медичної допомоги.

24 жовтня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Планується відправити у відставку 2-х суддів, а також розглянути подання дисциплінарної палати про звільнення одного судді та відсторонення іншого. Також 4 судді спробують оскаржити рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

У столиці проведуть семінар «Проблеми єдності судової практики під час розгляду судами господарських спорів». Навчання для суддів апеляційних та окружних господарських судів організовує Національна школа суддів.

У Львові відбудеться семінар «Судова практика, пов’язана із захистом прав і свобод неповнолітніх». Його проводить Львівське регіональне відділення Національної школи суддів. Запис буде розміщений на офіційному каналі НШС в YouTube.

У Вищій школі адвокатури розкажуть про філософію і практику застосування кримінального процесуального закону. Слухачі дізнаються про те, як знайти практику правозастосування, щоб використати її як правову позицію адвоката, і чи достатньо цього для створення адвокатської стратегії і тактики.

25 жовтня

Засідатиме перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя. У неї за планом розгляд 5 дисциплінарних справ та 57 скарг на дії суддів.

Вища кваліфікаційна комісія суддів працюватиме у складі колегій. Триватимуть співбесіди в межах кваліфікаційного оцінювання. На цей день запрошені 35 суддів.

У Києві відкриється ХІІІ щорічний форум з корпоративного права. Учасники заходу, який організовує Асоціація правників України, обговорять розвиток корпоративного законодавства в Україні, методи протидії корпоративному рейдерству, останні тенденції у сфері корпоративних відносин тощо.

В Одесі відбудеться семінар «Права шукачів захисту в Україні: актуальні питання судового розгляду». Ним опікується Одеське регіональне відділення Національної школи суддів спільно з ГО «Десяте квітня» за підтримки Агентства ООН у справах біженців та П’ятого апеляційного адміністративного суду.

У Вищій школі адвокатури можна буде прослухати курс «Судова експертиза та експертні дослідження у сфері ІВ». Викладачі порівняють порядок призначення судової експертизи за різними редакціями процесуальних кодексів, а також розкажуть про останні нововведення в цій сфері.

Закон і Бізнес