Закон і Бізнес


Дійти до ручки


№41 (1443) 19.10—25.10.2019
14877

Пристрасті, що розгорілися між співробітниками однієї юридичної фірми, закінчилися штрафом і позбавленням ліцензії. Обвинувачений назавжди відмовився від професійної діяльності.


Британський дисциплінарний трибунал соліситорів на 18 місяців відсторонив адвоката, який чіплявся до своєї колеги, а також писав їй непристойні повідомлення.

Як випливає з рішення трибуналу, Джерард Джон Скотт працював у юридичній фірмі Ben Hoare Bell LLP. Після одного з робочих днів він пішов на захід з молодою колегою. Там юрист переборщив з алкоголем, після чого став чіплятися до дівчини — намагався її обійняти, а також піднімав сукню і розпускав руки. Через кілька годин молодик надіслав колезі повідомлення, в якому в нецензурній формі заявив про своє бажання інтимних стосунків з нею.

Через кілька місяців він одружився з іншою. Проте почуттів до молодої колеги не втратив. Навпаки, на одному із заходів він торкнувся її коліна, узяв за руку і заявив: «Ти будеш на моєму наступному весіллі».

Адвокат визнав звинувачення, сказавши, що «глибоко жалкує» про свою поведінку. Домагання на ґрунті зловживання спиртним пояснив стресом, пов’язаним з важкою роботою.

За рішенням трибуналу чоловіка відсторонили від адвокатської діяльності на 18 місяців. Також він повинен сплатити штраф на суму £8,7 тис. Утім, юрист заявив, що більше не займається адвокатською діяльністю і не збирається повертатися в професію.