Закон і Бізнес


Нуль для молодих


№41 (1443) 19.10—25.10.2019
19665

Як зупинити відтік молодих спеціалістів за кордон? Наприклад, підвищити їм заробітну плату або звільнити від сплати податків та єдиного соціального внеску.


Таку ідею закладено у проекті «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (№2250) народного депутата Олексія Кучера зі «Слуги народу». Причому, за задумом автора, це також має посприяти працевлаштуванню студентів та молодих спеціалістів, детінізації ринку зайнятості та доходів населення.

Реалізувати цю ідею можна доволі просто: встановити на рівні 0% ставку податку на доходи працівників, які не досягли 27 років, та звільнити роботодавців від сплати ЄСВ за них (крім випадків добровільного страхування).

Це дійсно може посприяти залученню молодих спеціалістів у державний сектор, оскільки «на руки» вони отримуватимуть майже на чверть більше, ніж їхні старші колеги за інших рівних умов.

У приватному ж секторі це може привести до сплеску працевлаштування молодих фахівців і навіть виплати їм надвисоких зарплат, але — формально. Бо такої вигідної схеми переведення грошей у готівку не дасть навіть ФОП. Та й домовляються з працедавцем, як правило, не за оклад, а за «чисті» виплати. Хіба що власник поділиться частиною ЄСВ, який не потрібно переказувати до бюджету.