Закон і Бізнес


«Мильний» стрілець

П’ятирічну дівчинку, що гралася дитячим пістолетом, обвинуватили в тероризмі


№4 (1094) 26.01—01.02.2013
5240

Мешканку американського штату Пенсильванія усунули від занять в дитячому садку, оскільки адміністрація побачила в її словах «терористичну загрозу».


Дівчинка погрожувала вистрілити в подругу мильними бульбашками з іграшкового пістолета, а потім застрелитися з цієї ж зброї, повідомляє місцевий ресурс PennLive.

Як розповів адвокат Робін Фіккер, найнятий сім’єю «терористки» для захисту її інтересів, інцидент трапився 10 січня в містечку Маунт-Кармел, коли дівчинка разом з однолітками чекала приїзду шкільного автобуса. Він відзначив, що його підопічна ніколи в житті не користувалася справжньою вогнепальною зброєю і в момент розмови не мала при собі навіть свого рожевого мильного пістолета.

Про розмову стало відомо адміністрації шкільного округу (у США дитячі садки входять в систему шкільної освіти), і наступного дня порушницю порядку допитали без присутності батьків. Після півгодинної бесіди було вирішено, що дівчинка становить «терористичну загрозу», повинна бути на 10 днів усунена від занять і направлена на огляд до психолога.

«Ця маленька дівчинка схильна до тероризму менше, ніж хто-небудь з жителів Пенсильванії», — запевнив Р.Фіккер. До нього звернулася мати дівчинки, оскільки адвокат може вважатися експертом у подібних справах: раніше йому вдалося врегулювати аналогічний скандал в штаті Меріленд. Насамперед Р.Фіккер порадив жінці звернутися до керівництва шкільного округу. Це дозволило скоротити термін усунення від занять до 2 днів, проте в досьє дівчинки залишилася відмітка про те, що вона погрожувала іншим учням.

«На ній поставили клеймо», — підкреслив Р.Фіккер. Тим часом юрисконсульт шкільного округу Едвард Греко заявив, що адміністрація не коментує заходи, яких вживає. Втім, Е.Греко визнав, що має намір в найближчому майбутньому зустрітися з Р.Фіккером й обговорити ситуацію, що склалася. У свою чергу адвокат планує не тільки домогтися повного виправдання своєї підзахисної, а й вибачень від посадових осіб.