Закон і Бізнес


Гвоздій: НААУ готова ділитися досвідом з адвокатурами інших країн


15.10.2019 13:06
2774

Національна асоціація адвокатів України готова поділитися досвідом розбудови адвокатського самоврядування з адвокатами країн Східного партнерства.


Про це заявив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій під час презентації нових проектів РЄ для України, повідомляє «Закон і Бізнес».

За словами В. Гвоздія, НААУ сподівається на зміну режиму співпраці з проектами Ради Європи і переведення формату взаємовідносин на більш конструктивний. 

У рамках подальшої розбудови діалогу НААУ наразі готова не лише запозичувати кращий міжнародний досвід. За сім років своєї діяльності асоціація напрацювала власні ноу-хау і технологічні рішення і вважає, що вони рівною мірою становлять інтерес для адаптації в адвокатурах інших країн.

«Співпраця має будуватися на адекватних і об’єктивних оцінках стану адвокатури, рівності сторін і передбачати пряму взаємодію та відкритість інформації», – наголосив В. Гвоздій.

За його словами, статус НААУ як професійної самоврядної організації, що уповноважена представляти інститут української адвокатури у відносинах з органами влади та міжнародними організаціями, не може бути проігнорований при подальшій розбудові співпраці з експертами Ради Європи.