Закон і Бізнес


Булінг у законі


№40 (1442) 12.10—18.10.2019
5386

Посадові особи прогуляли засідання, а потім поскаржилися на служителя Феміди за те, що той відклав розгляд справи. Сам законник уважає, що його переслідують за рішення кількарічної давності.


Олександр Фролов із Тальнівського районного суду Черкаської області дізнався, що керівник Звенигородської місцевої прокуратури поскаржився на нього до Вищої ради правосуддя. Прокурор не просто повідомив про дисциплінарний проступок законника, а ще й похвалився своїм вчинком, надіславши копію власної заяви на роботу до служителя Феміди.

О.Фролов уважає, що такі дії спрямовані на те, щоб тиснути на суд. Ось уже 2 роки прокурори не дають йому спокою, скаржачись до ВРП, а та відмовляє у відкритті дисциплінарних проваджень.

Причиною такого тиску стало те, що свого часу законник вирішив залишити без розгляду цивільний позов прокурора через відсутність позивача. На його думку, 2 роки прокурори на нього скаржаться лише тому, що їхні дії залишаються безкарними. Тож вони псують О.Фролову нерви, при цьому навіть не вважаючи за потрібне ознайомитись із провадженнями, на помилки при розгляді яких вони скаржаться.

Зокрема, одного разу прокурор заявив, що володар мантії призначив розгляд адміністративного протоколу через 2 місяці, тоді як насправді це було зроблено вчасно. Проте слухання відклали саме через неявку на засідання прокурорів.

О.Фролов вирішив не відставати й також поскаржитися до ВРП (№5021/0/6-19). Суддя стверджує, що державні обвинувачі відчувають до нього неприязнь, демонструють упереджене ставлення та втручаються в його діяльність.