Закон і Бізнес


Шевчука поновлено на посаді голови КС (рішення ОАСК)


Матеріали у справі "Шевчук проти КС" займають не всю площу, втім захаращене приміщення яскраво ілюструє суддівське навантаження.

11.10.2019 14:49
11032

Станіслава Шевчука, якого навесні цього року звільнив Конституційний Суд, поновлено як на посаді судді КС, так і на посаді голови.


Відповідне рішення, що підлягає негайному виконанню, сьогодні виніс Окружний адміністративний суд м. Києва, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

На початку засідання представник відповідача намагався заявити судді відводи та подавав клопотання про зупинення провадження. Позиція Конституційного Суду полягала в тому, що у адміністративному судочинстві це питання оскаржувати не можна.

Представники позивача оцінили спроби затягнути розгляд справи як зловживання процесуальними правами.

У підсумку позовні вимоги С. Шевчука задовольнили у повному обсязі. Виконати рішення у КС зобов’язані незважаючи на його можливе апеляційне оскарження.

Нагадаємо, С.Шевчук раніше подав позов про скасування постанови про його звільнення та поновлення на посаді очільника КСУ. Адвокат Андрій Федур уважає, що позбавлення його клієнта посади було безпідставним, оскільки не було наведено доказів вчинення С.Шевчуком дисциплінарних проступків.

Як саме відбувалося звільнення С.Шевчука можна дізнатися за посиланням. З аналізом висновку постійної комісії з питань регламенту та етики Конституційного Суду, на підставі якого було звільнено Голову, можна ознайомитися тут.

Закон і Бізнес