Закон і Бізнес


Злочинний сон


№40 (1442) 12.10—18.10.2019
6903

В американському штаті Флорида присяжного засідателя засудили до 10 днів тюрми за те, що він проспав і не з’явився на початок судового розгляду.


21-річний Деандр Сомервіль з міста Вест-Палм-Біч був призначений членом журі. У перший день судового розгляду він проспав засідання і не повідомив про це суд, пише Бі-Бі-Сі.

Суддя звинуватив присяжного в неповазі до суду і виніс покарання у вигляді ув’язнення на 10 діб, 150 год. громадських робіт і штрафу у розмірі $223.

«Тепер у мене є судимість, я почуваюся майже злочинцем, — сказав Д.Сомервіль місцевим ЗМІ. — І я повинен давати пояснення на кожній співбесіді».

Це був перший досвід роботи Д.Сомервіля присяжним. Чоловік розповів місцевим ЗМІ, що не почув дзвінка будильника, а коли прокинувся, зрозумів, що пропустив початок судового засідання. До суду дзвонити не став, тому що, за його словами, рознервувався.

Поліцейські прийшли до нього додому і вручили повістку про виклик до суду. Порушник думав, що йому загрожує лише штраф. «Сер, чесно кажучи, я проспав і не зрозумів, наскільки це серйозна провина», — спробував він пояснити судді.

Але той був непохитним. «Ми майже годину вас чекали. Ви не прийшли», — сказав суддя і відправив присяжного у в’язницю. Крім цього, суд зобов’язав Д.Сомервіля написати листа з вибаченнями, принаймні на 100 слів.