Закон і Бізнес


Делегатський комплект


№40 (1442) 12.10—18.10.2019
5510

У роботі позачергового ХVІІ з’їзду суддів братимуть участь 278 осіб. Зі своїми делегатами визначилися також і колективи Верховного Суду України та вищих спеціалізованих судів.


Про це поінформував голова Ради суддів Богдан Моніч під час засідання організаційного комітету РСУ з проведення форуму. Він також зауважив, що станом на 7 жовтня надійшли майже всі протоколи загальних зборів, бракує тільки відомостей щодо 40 делегатів з окремих судів.

Отже, для прийняття рішень, зокрема обрання нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Конституційного Суду, претендентам потрібна буде підтримка щонайменше 140 делегатів. До речі, у порядку денному з’їзду залишається питання поповнення. Щоправда, якщо Верховна Рада наступного тижня встигне внести зміни до порядку формування складу ВККС, це питання можуть зняти з порядку денного.

Своєю чергою голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк повідомив, що тривають усі необхідні організаційні заходи, які дозволять ефективно провести запланований захід.

Члени РСУ обговорили й питання щодо кількості запрошених осіб, які спостерігатимуть за роботою з’їзду, а також визначилися з проведенням чергового засідання ради. Його проведуть 25 жовтня, а в разі потреби й 28 жовтня, безпосередньо напередодні початку роботи форуму.