Закон і Бізнес


Адвокати зроблять систему БПД гендерно чутливою


08.10.2019 10:31
4359

Для адвокатів безоплатної правової допомоги розроблено дистанційний навчальний курс «Рівні партнери: як зробити систему БПД гендерно чутливою».


У Координаційному центрі з надання правової допомоги стверджують, що завдяки новому курсу система БПД буде враховувати гендерні аспекти при наданні правової допомоги, передає «Закон і Бізнес».

Курс допоможе розібратися в основних поняттях гендерної справедливості, розповість про те, як розпізнати та протидіяти ґендерній дискримінації та насильству, як налагодити спілкування з клієнтами з огляду саме на гендерні аспекти.

Окрім знань, які слухачі та слухачки курсу зможуть застосовувати у повсякденній роботі, курс ознайомлює з принципами гендерної рівності під час розробки нормативних актів, програм, бюджету та інших державних стратегічних документів.

Курс складається з 5-ти навчальних модулів, кожен із яких має низку навчальних відео, а також повний конспект та словник термінів і понять, що розглядаються у модулях. До роботи над курсом залучено 13 експертів, визнаних у цій сфері.

Після проходження курсу, за умови складання всіх тестів, слухачі та слухачки отримають сертифікат.