Закон і Бізнес


Підліток відсудив аліменти, які мати отримувала від батька


07.10.2019 17:15
10813

Оскільки мати неналежно розпоряджалася аліментами, чотирнадцятирічний мешканець м. Тростянець подав позов та виграв суд. Тепер аліменти з батька будуть стягувати безпосередньо на його користь.


Таке рішення ухвалив Тростянецького районного суду Сумської області у справі №588/674/19, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу суду.

Батьки хлопця розлучилися, і останні роки він проживав з бабусею. Дитина просила суд не лише припинити перерахування аліментів, які за рішенням суду стягувалися з батька та сплачувались матері на утримання сина, а й стягнути на свою користь аліменти з матері у мінімальному розмірі, визначеному законом.

Суд, заслухавши пояснення усіх учасників справи, дослідивши всі подані сторонами докази, ухвалив рішення, яким позов задовольнив повністю.

При вирішенні справи суд керувався положеннями Сімейного кодексу України, згідно з якими аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, використовують кошти виключно в її інтересах. Неповнолітні, відповідно до Цивільного кодексу України, мають право самостійно отримувати аліменти та розпоряджатися ними.